MY HOME🏱❤️

YKSIN ASUMISEN VAIKEUKSIA JA HAASTEITA💃

ASUN TURUSSA NIIN KUIN EDELLISESTÄ BLOGIJULKAISUSTA KÄY ILMI, ASUNTONI ON 28 NELIÖTÄ SUURI, ASUNNOSSA ON AVOKEITTIÖ. ASUNTO SIJAITSEE N.2-3KM TURUN KESKUSTASTA, VUOKRA ON 430E + VESI JA SÄHKÖ. OLEN ASUNUT TÄSSÄ ASUNNOSSA MELKEIN 4KK.

Muutto omaan kotiin kuulostaa aina niin hyvĂ€ltĂ€ ja kivalta idealta. Kun asuu yksin niin saat omaa rauhaa ja saat tehdĂ€ mitĂ€ haluat, eikĂ€ kukaan ei ole mÀÀrÀÀmĂ€ssĂ€ sinua; tai niin sitĂ€ ajattelee ainakin muuttovaiheessa. Mutta onko todellisuus sitten aina sellaista?🆘

Raha-asiat, ruoka, pĂ€ivĂ€n aikataulu, siivoaminen, bilettĂ€minen on asioita jotka voivat herĂ€ttÀÀ haasteita. Kukaan ei ole enÀÀ tekemĂ€ssĂ€ ruokaa tai siivoamassa, jÀÀkaappi nĂ€yttÀÀ tyhjĂ€ltĂ€, altaassa odottaa iso kasa astioita, viikonloput ovat menneet juhlimiseen kavereiden kanssa ja arjet menevĂ€t nykyÀÀn myöhÀÀn valvomiseksi ja herÀÀminen yksin on vaikeaa, kun kukaan ei tule kysymÀÀn miksi olet vielĂ€ sĂ€ngyssĂ€? Ja herÀÀmisen vaikeudet johtaa taas poissa-oloihin koulusta.😮


Yksin asumaan muuttaessa tulee suuri vastuu itselle koulunkĂ€ynnistĂ€ ja muista tĂ€rkeistĂ€ asioista; pitÀÀ olla valmis huolehtimaan itse lĂ€ksyt sekĂ€ kaikki muu tarpeellisen ja sitĂ€ ei kaikki ajoissa tajua.📝🕕 Mutta koulu on hyvĂ€ kĂ€ydĂ€ loppuun joka tapauksessa!

Ei sitÀ tule ajatelleeksi kuinka vaikea on oikeasti herÀtÀ yksin aamulla, kun on tullut valvottua myöhÀÀn. Itse koin tÀmÀn vasta silloin kun se oli ajankohtaista, silloin kun herÀtys kello soi ensimmÀistÀ kertaa 6.00.

Monet ajattelee, ettĂ€ kun asuu yksin niin rahaa voi kĂ€yttÀÀ mihin haluaa ainakin jos ottaa opintolainaa. Mutta kun asut yksin; maksat vuokran, vesi- ja sĂ€nkölaskun, ja lisĂ€ksi voi olla bussikortinlataukset, puhelinlasku, lÀÀkĂ€rikulut ja koulukirjat. Kun muutin; minulle tuli ensimmĂ€inen erĂ€ opintolainasta, ja tuhlasin sen aika nopeasti, jonka jĂ€lkeen tajusin ettĂ€ olisi hyvĂ€ sÀÀstÀÀ. Ruokajonoja yms kaikkea ilmaista apua on hyvĂ€ hyödyntÀÀ, vaikka se vĂ€lillĂ€ voi kuulostaa jopa nololta ja sÀÀlittĂ€vĂ€ltĂ€ mutta sitĂ€ se ei ole. Turhaan rahaa ei kannata tuhlata, mielummin sÀÀstÀÀ. Kirpputoritkaan ei ole mitÀÀn köyhien paikkoja, vaan hyviĂ€ mestoja esim opiskelijalle. Kirpputoreilta löytÀÀ usein ihan uuden veroisia juttuja halvalla. NĂ€itĂ€ ja kierrĂ€tyskeskuksia kannatta todellakin hyödyntÀÀ! đŸ’¶ 


Mutta kaikkien nÀiden negatiivisten asioiden lomassa onhan yksin asuminen nyt ihanaa. Onhan tÀssÀ tÀmÀ oma rauha, saan syödÀ mitÀ itse haluan, saan katsoa televisiosta mitÀ haluan ja saan sisustaa oman asunnon ihan miten itse haluan, minun ei tarvitse kuunnella kenenkÀÀn mielipiteitÀ.

Mutta kannattaa pitÀÀ naapurit tyytyvĂ€isenĂ€, ja pitÀÀ ne ÀÀnenvoimakkuudet ihan normaalilla tasolla musiikissa ja tv:ssĂ€, ainakin hiljaisuuden jĂ€lkeen! En itse suosittele pitĂ€mÀÀn mitÀÀn kotibileitĂ€kÀÀn vaikka se ennen muuttoa kuulostaisi hyvĂ€ltĂ€ idealta, tavaroita hĂ€viÀÀ ja rikkoutuu. Pienet illanvietot on taas eriasia. EikĂ€ naapureitakaan tykkÀÀ jos porukkaa ramppaa kĂ€ytĂ€villĂ€, etkĂ€ sinĂ€kÀÀn halua varmaan saada heti hÀÀtöÀ sinun ensimmĂ€isestĂ€ asunnostasi. 🏱

Mieti, ettÀ oletko valmis huolehtimaan itse kaikesta, oletko valmis tinkimÀÀn ehkÀ jostain ettÀ voit asua yksin ja ettÀ saat kaiken tarvittavan, oletko valmis suunnittelemaan rahankÀyttösi, ettÀ ne riittÀvÀt vielÀ loppukuusta, oletko valmis siivoamaan itse kaiken. Jos et ole valmis nÀihin, et ole myöskÀÀn valmis asumaan yksin.

Sisustaminen on minusta ihanaa! MikĂ€ sen ihanampaa kuin muuttaa omaan asuntoon ja sisustaa se ihan itse! Kuvassa nĂ€kyvĂ€ parvisĂ€nky sÀÀstÀÀ tosi paljon tilaa pienessĂ€ yksiössĂ€! Ja tĂ€mĂ€n hetkinen sisustustukseen on tulossa vielĂ€ varmaan toinen sohva😍 Voitte kommentoida vinkkejĂ€ myös mitĂ€ muuta hankkisin vielĂ€ sisustukseen tai mitĂ€ tekisin 😍 





Kun muuttaa omaan kotiin ei alkuun tarvita paljon kaikkea huonekaluja, keittiötarvikkeita tai muuta sisustusta, niitÀ kertyy ajanmittaa lisÀÀ. Vanhemmilta ja sukulaisilta saa usein paljon hyödyllisiÀ tavaroita. Itse sain myös kavereilta tavaroita, kierrÀtys on taas lÀsnÀ!

Tarpeellisinta omaan kotiin aluksi on mielestÀni sÀnky, sohva, televisio, mikro, kahvinkeitin, pöytÀ, tuolit, astioita ja siivousvÀlineitÀ.

MielestÀni on tÀrkeÀÀ, ettÀ kodin joka kolkka vessasta eteiseen ja eteisestÀ olohuoneeseen nÀyttÀÀ hyvÀltÀ, siksi tuon sisustuselementtejÀ joka puolelle asuntoa! Kodin pitÀÀ myös tuoksua hyvÀltÀ, joten kaikki hajusteet ovat ahkerassa kÀytössÀ. KynttilöitÀ löytyy useampia ja niiden kÀyttö pitÀÀ olla varoivaista, ettei tulipaloja pÀÀse sattumaan ja niiden varalta tietenkin palohÀlyttimet pitÀÀ olla kunnossa ja sammutuspeite olisi hyvÀ olla jokaisen asunnossa.




Kiitos vierailusta, mitÀ pidit? HeitÀ vaikka kommenttia! :)
.

Kommentit

LÀhetÀ kommentti

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Turkulikka = ?

BaariasutđŸ’ƒđŸŒ